Screenshot 2016-10-20 14.20.55.png

Tarieven

Kosten advocaat

 

Toevoegingszaken

De wet op de rechtsbijstand regelt dat mensen die geen advocaat kunnen betalen een deel van de kosten vergoed kunnen krijgen. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u hier meer informatie over vinden.

Bijkomende kosten

Indien u niet in aanmerking komt voor een toevoeging wordt diens zaak automatisch betalend. U gaat dan akkoord met het voldoen van een honorarium, conform de standaard groots €500,- exlc. 21% BTW, alsmede in rekening gebrachte uren (uiteraard op aanvraag nader gespecificeerd) conform het standaard uurtarief groots € 150,- exlc. 21% BTW.  Hier kunt u meer over lezen in de disclaimer.

Rechtsbijstandsverzekering

Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten, stelde de verzekeraar zich voorheen op het standpunt dat u geen vrije advocaatkeuze had. De rechtsbijstandverzekeraar stond u zelf bij of verplichtte u een advocaat van hun keuze te accepteren. Door de internationale rechtspraak is dat inmiddels veranderd. U heeft op basis van deze rechtspraak de vrije keuze van uw advocaat.